Hubungi Kami

Pejabat Perundangan

Tel: 04-6536608 Fax: 604-6536597
Pejabat Perundangan
Aras 2 Bangunan E42, Canselori II
11800, USM Pulau Pinang
Laman web: http://legal.usm.my
Emel: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
(Cik Tini ext 6608)
Emel: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
(Puan Rena ext 6604)

Perpustakaan Hamzah Sendut

Tel: 604-6533982 Fax: 604-6531526
Perpustakaan Hamzah Sendut
11800, USM Pulau Pinang
http://www.lib.usm.my
Emel:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Login using Identity@USM

Dasar Keselamatan & Privasi

Terima kasih kerana mengunjungi laman web ePerundangan USM.

Halaman ini menerangkan dasar privasi yang merangkumi penggunaan dan perlindungan maklumat yang dikemukakan oleh pengunjung.

Sekiranya anda ingin mendaftar dan membuat transaksi atau menghantar e-mel yang mengandungi maklumat peribadi, maklumat ini mungkin akan dikongsi bersama dengan agensi awam lain untuk membantu penyediaan perkhidmatan yang lebih berkesan dan efektif.  Contohnya seperti di dalam menyelesaikan aduan yang memerlukan maklum balas dari agensi-agensi lain.

Perlindungan Data

Teknologi terkini termasuk penyulitan data adalah digunakan untuk melindungi data yang dikemukakan dan pematuhan kepada standard keselamatan yang ketat adalah terpakai untuk menghalang capaian yang tidak dibenarkan.

Keselamatan Storan

Semua storan elektronik dan penghantaran data peribadi akan dilindungi dan disimpan dengan menggunakan teknologi keselamatan yang sesuai.

Maklumat Yang Dikumpul
Tiada maklumat peribadi akan dikumpul semasa anda melayari laman web ini kecuali maklumat yang dikemukakan oleh anda melalui e-mel.
 
Maklum Balas, Pertanyaan atau Aduan

Universiti Sains Malaysia amat mengalu-alukan maklumbalas anda. Sekiranya maklumat yang terperinci diperlukan tidak terdapat di dalam laman web ini, sila maklumkan melalui email kami. Maklumbalas, pertanyaan atau aduan  anda akan diajukan kepada pihak yang berkenaan.

Apa yang akan Berlaku jika Saya Membuat Pautan kepada Laman Web yang Lain?
Laman web ini mempunyai pautan ke laman web lain. Dasar privasi ini hanya terpakai untuk laman web ini sahaja. Perlu diingatkan bahawa laman web yang terdapat dalam pautan mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza dan pengunjung dinasihatkan supaya meneliti dan memahami dasar privasi bagi setiap laman web yang dilayari. 

Pindaan Dasar
Sekiranya dasar privasi ini dipinda, pindaan akan dikemas kini di halaman ini. Dengan sering melayari halaman ini, anda akan dikemas kini dengan maklumat yang dikumpul, cara ia digunakan dan dalam keadaan tertentu, bagaimana maklumat dikongsi bersama pihak yang lain.